TYGODNIOWE MENU
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
JADŁOSPIS 13-17.05.2024 |
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem pastą z kiełbasy i pomidorem II borówki, chrupki kukurydziane OBIAD: Zupa marchewkowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną, Placki ziemniaczane z ketchupem, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem sałatą zieloną, serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem |
1
1,3,7,9
1, 3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z dżemem II sok multiwitamina, OBIAD: Lane ciasto ma rosole, Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot PODWIECZOREK: Owocowy talerz (jabłko arbuz, pomarańcza), ciasteczko zbożowe |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb graham z masłem pastą z tuńczyka, jajek i szczypiorku II mleczko smakowe, czekoladka OBIAD: Barszcz czerwony z fasolą na wkładce mięsnej, Zapiekanka makaronowa z indykiem, szpinakiem i serem żółtym, kompot PODWIECZOREK: Budyń malinowy, banan |
1,3,4,7
1,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, weka z masłem i serkiem almette z rzodkiewką II sok jabłkowy, bakalie OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wywarze ze śmietaną, Ryż, kurczak w marchewce, mizeria, kompot PODWIECZOREK: Galaretka owocowa z truskawkami |
1,7
1,7,9
1 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem, chleb z masłem szynką wiejską i ogórkiem zielonym II soczek owocowy, gruszka OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowymna wkładce mięsnej, Ziemniaki, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, kompot PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, biszkopty |
1,7
1,3,9
1,7 |
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy