TYGODNIOWE MENU

              

 

 

J ADŁOSPIS 25-29.03.2024R.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem

i pomidorem, kiełbaska z rożna w plasterkach,

II truskawki,

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Placki z indykiem pieczarkami i szczypiorkiem, ketchup, kompot

PODWIECZOREK: Kakao, weka z masłem pastą z jajek i z zieloną cebulką

1

 

 

1,7,9

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, bułka fitness z masłem

i serkiem almette z rzodkiewką

II sok multiwitamina, morele suszone

OBIAD: Zupa marchewkowa z makaronem na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Frytki, nugetssy z kurczaka, surówka z sałaty lodwowej, pomidora, papryki, ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (mandarynka, borówki, winogrono), chrupki kukurydziane

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem

i serem żółtym, sałatka z wędliną, jajkiem, ogórkiem konserwowym i zielona pietruszką

II mus warzywno-owocowy, pomarańcza

OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z musem truskawkowym

 

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, chałka z masłem i miodem,

II sok jabłkowy, czekoladka

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, fasolaka szparagowa na maśle z bułką tartą , kompot

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką(wyrób własny), herbata owocowa, banan

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb graham z masłem

i makrelą w sosie pomidorowym

II gruszka,

OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej,

Ziemniaki, jajko sadzone, marchewka duszona, kompot

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, herbatniki

1,4,7

 

 

1,3,7,9

 

1,7

 

 

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy