TYGODNIOWE MENU
J ADŁOSPIS 25-29.03.2024R.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem i pomidorem, kiełbaska z rożna w plasterkach, II truskawki, OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej, Placki z indykiem pieczarkami i szczypiorkiem, ketchup, kompot PODWIECZOREK: Kakao, weka z masłem pastą z jajek i z zieloną cebulką |
1
1,7,9
1,3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, bułka fitness z masłem i serkiem almette z rzodkiewką II sok multiwitamina, morele suszone OBIAD: Zupa marchewkowa z makaronem na wywarze jarzynowym ze śmietaną Frytki, nugetssy z kurczaka, surówka z sałaty lodwowej, pomidora, papryki, ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (mandarynka, borówki, winogrono), chrupki kukurydziane |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem i serem żółtym, sałatka z wędliną, jajkiem, ogórkiem konserwowym i zielona pietruszką II mus warzywno-owocowy, pomarańcza OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną, Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku z musem truskawkowym
|
1,7
1,7,9
7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, chałka z masłem i miodem, II sok jabłkowy, czekoladka OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, fasolaka szparagowa na maśle z bułką tartą , kompot PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką(wyrób własny), herbata owocowa, banan |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb graham z masłem i makrelą w sosie pomidorowym II gruszka, OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej, Ziemniaki, jajko sadzone, marchewka duszona, kompot PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, herbatniki |
1,4,7
1,3,7,9
1,7 |
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy