Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

              

 

J ADŁOSPIS 06-10.05.2024 R.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna i ketchupem, sałatka z pomidorów

i szczypiorku na jogurcie naturalnym

II mus marchewkowy

OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Kluski na parze z marmoladą, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem i serkiem almette

i cebulką zieloną

1,

 

 

 

1,7,3

 

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serem żółtym i papryką kolorową

II sok witaminka,

OBIAD: Zupa krupnik na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Ziemniaki, stripsy z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot,

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (borówka, mandarynka, banan), herbatniki

1,7

 

1,3,7,9

 

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem

sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą

II soczek owocowy, marchewka w słupku

OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej,

Spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

PODWIECZOREK: Shake truskawkowy na kefirze (wyrób własny), chrupsy owocowe

 

 

1,7

 

 

 

1,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką

II sok tłoczony z owoców , suszone morele

OBIAD: Rosół wołowy z makaronem,

Kasza jęczmienna, schab duszony w sosie pieczarkowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot

PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z rabarbarem,

(wyrób własny), kakao

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe z ketchupem,

II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki, panierowane polędwiczki z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot,

PODWIECZOREK: Mleczko smakowe, banan

1,

 

1,3,4,7,9

 

7

 

 

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy