Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS 20-24.01.2025

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem parówki z szynki, sałatka z pomidora, mozzarelli i szczypiorku

II mus owocowy, mandarynka

OBIAD:Barszcz czerwony z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Kluski leniwe z sera białego ze szpinakiem, kompot

PODWIECZOREK: Kawa zbożowa z mlekiem, weka z masłem serem żóltym, jajkiemi rzodkiewką,

1

 

 

1,3,7,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, bułka maślana z dżemem niskosłodzonym

II sok tłoczony, batonik owsiany Crispy

OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem,

Ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, fasolka szparagowa na maśle, kompot

PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, banan

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,7

ŚRODA

 

ŚNIADANIE: Szwedzki stoł:Herbata z cytryną, chleb pszenny/wieloziarnisty z masłem szynka wiejska/szynka drobiowa, papryka kolorowa, ogórek zielony

II winogrono

OBIAD: Krem dyniowy z grzankami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Gołąbki bez zawijania z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, chrupki kukurydziane

 

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z ryżem, chałka z masłem

i serkiem homogenizowanym

II soczek z rureczką, kiwi

OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Makaron, pulpety drobiowe w sosie paprykowym, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, papryki z sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: Kakao, Jabłecznik na kruchym cieście (wyrób własny)

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, chleb wieloziarnisty z masłem pasztetem kremowym i ogórkiem konserwowym

II gruszka i pomarańcza

OBIAD: Żur z jajkiem i białą kiełbaską,

Ziemniaki, panierowany filet z łososia, surówka z marchewki, kapusty i cebuli, kompot

PODWIECZOREK: Serek Danonek, herbatniki szkolne

1,3,7

 

 

1,3,4,7,9

 

1,7

 


 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie