TYGODNIOWE MENU
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
JADŁOSPIS 18-22.11.2024 Woda niegazowana jest dostępna dla dzieci przez cały dzień |
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kołodziej z masłem , kiełbaska z rożna, sałatka z pomidorów, zielonej cebulki na jogurcie naturalnym, II mus kaszka manna z malinami, pomarańcza OBIAD: Żur z ziemniakami na wkładce mięsnej, Kluski leniwe z sera białego i szpinaku, kompot PODWIECZOREK: Kakao, chałka z masłem i miodem |
1
1,7,9
1,3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z dżemem II sok karotka, ogórek zielony i kalarepa w słupku OBIAD: Zupa marchewkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane, kompot PODWIECZOREK: Owocowy talerz (banan, gruszka, kiwi), czekolada gorzka |
1,7
1,3,7,9
|
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb graham/pszenny z masłem, polędwica sopocka/ polędwica drobiowa, ser żółty, jajko ze szczypiorkiem, pomidor II napój mleczny Actimel, banan OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej, Spaghetti bolognese z mięsem i warzywami, kompot PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, biszkopty |
1,4,7
1,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, bułka grahamka z masłem serkiem twarogowy i rzodkiewką II sok tłoczony, mandarynka OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze ze śmietaną, Sałatka jarzynowa, kurczak z rożna, kompot PODWIECZOREK: Ciasteczka kukurydziane z żurawiną (wyrób własny), soczek owocowy |
1,7
1,7,9
1 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem pastą z boczku i jajek z ogórkiem konserwowym i papryką czerwoną II serek Bakuś do kieszonki, winogrono OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i brukselką z zacierką na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki, panierowane polędwiczki z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, kompot PODWIECZOREK: Sok Kubuś Go, wafelki ryżowe o smaku Pizza |
1,7
1,3,4,9
1,7
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie