Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 JADŁOSPIS 06.03. - 10.03.2023

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem

 i pomidorem,  kiełbaska z rożna w plasterkach,

II  mandarynka,

OBIAD: Krupnik z ziemniakami na wkładce mięsnej zabielany śmietaną,

Zapiekanka makaronowa z indykiem i szpinakiem, kompot

PODWIECZOREK:  Mleko, weka z masłem i serem żółtym

1

 

 

1,7,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, bułka fitness z masłem

 i rzodkiewką

II sok multiwitamina, morele suszone

OBIAD: Zupa koperkowa z manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną 

Kluski śląskie, schab duszony w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, banan, jabłko), kromeczka Wasa

1,7

 

1,3,7,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE:  Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem, sałatka z wędliną, jajkiem, ogórkiem konserwowym i zielona pietruszką

II  mus malinowy z kaszą manną,

OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, banan

 

1,7

 

1,7,9

 

7

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, chałka z masłem i miodem,

II surówka z marchewką i pomarańczą, czekoladka

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

 Ziemniaki, nugetssy z kurczaka, mizeria ze śmietaną,  kompot

PODWIECZOREK: Biszkopt z musem jagodowym(wyrób własny),herbata owocowa

1,7

 

 

1,3,7,9

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa, chleb graham z masłem i pasztetem pieczonym z ogórkiem zielonym

II  gruszka, soczek owocowy

OBIADZupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej,

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: Napój mleczny Actimel, herbatniki

1,7

 

 

1,3,4,7,9

 

1,7

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy