TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 12-16.05.2025
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki na gorącoz z ketchupem, sałatka z pomodorów, mozzarelli i szczypiorku na jogurcie naturalnym II Kubuś go, borówka OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wkładce mięsnej zabielana śmietaną, Zapiekanka makaronowa z indykiem,szpinakiem i serem żółtym, kompot PODWIECZOREK: Mleko, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym |
1,1
1,7,9
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka fitness z masłem jajkiem i rzodkiewką II sok multiwitamina, czekoladka OBIAD: Zupa koperkowa zacierką na wywarze jarzynowym ze śmietaną Kluski śląskie, gulasz cielęcy, surówka z kapusty czerwonej, kompot PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, kiwi, melon), chrupki kukurydziane |
1,7
1,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem kiełbasa żywiecka, / pasztet pieczony, pomidor z zielona cebulką, ogórek zielony, papryka kolorowa II banan, pomarańcza OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną, Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Biszkopt z musem truskawkowym(wyrób własny), herbata owowcowa, pomarańcza
|
1,7
1,7,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, rogalik maślany z dżemem, II sok witaminka, mandarynka OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, roldki drobiowe z szynką i serem, mizeria ze śmietaną, kompot PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, wafelek ryżowy |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa z mlekiem, bułka grahamka z masłem pastą z twarogu, avocado i czosnku, jajecznica ze szczypiorkiem II gruszka, soczek owocowy OBIAD: Zupa fasolowa z ziemniakamina wkładce mięsnej, Kasza, klopsy rybne w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, kompot PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, herbatniki |
1,3,7
1,3,4,7,9
1,7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie