TYGODNIOWE MENU
J ADŁOSPIS 31.03-04.04.2024 R.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki z ketchupem, sałatka z pomidorów, ogórka zielonego i szczypiorku z jogurtem naturalnym II jabłko OBIAD: Zupa kalafiorowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną, Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem sałatą zieloną, serem żółtym i jajkiem woda niegazowana |
1,7
1,3,7,9
1,3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serkiem almette i cebulką zieloną II sok Kubuś, tarta marchewka z pomarańczą OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, Ziemniaki, kotlet po parysku, sałatka z czerwonej kapusty, kompot, PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, mandarynka, banan), biszkopty woda niegazowana |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem i serem żółtym, sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą II napój mleczny Actimel, truskawki OBIAD: Zupa grochowa z łazankamina wkładce mięsnej ze śmietaną, Gołąbki z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Deser z serków homogenizowanych z prażonym słonecznikiem, migdałami i bananem, czekoladka woda niegazowana |
1,3,7
1,3,7,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką II sok witaminka , chrupsy owocowe OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Makaron, pulpety z indyka w sosie paprykowym, surówka Coleslaw (biała kapusta, marchewka, cebula, kukurydza, jogurt naturalny, czesnek) kompot PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z budyniem, (wyrób własny) kakao, mandarynka woda niegazowana |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem pastą z makreli w oleju, cebulki i ogórkiem kiszonym, II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku, soczek owocowy OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot, PODWIECZOREK: Mleczko smakowe, banan woda niegazowana |
1,7
1,3,4,7,9
7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie