TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 20-24.01.2025
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem parówki z szynki, sałatka z pomidora, mozzarelli i szczypiorku II mus owocowy, mandarynka OBIAD:Barszcz czerwony z ziemniakami na wkładce mięsnej, Kluski leniwe z sera białego ze szpinakiem, kompot PODWIECZOREK: Kawa zbożowa z mlekiem, weka z masłem serem żóltym, jajkiemi rzodkiewką, |
1
1,3,7,9
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi, bułka maślana z dżemem niskosłodzonym II sok tłoczony, batonik owsiany Crispy OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, Ziemniaki, panierowany filet z kurczaka, fasolka szparagowa na maśle, kompot PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, banan |
1,7
1,7,9
1,7 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stoł:Herbata z cytryną, chleb pszenny/wieloziarnisty z masłem szynka wiejska/szynka drobiowa, papryka kolorowa, ogórek zielony II winogrono OBIAD: Krem dyniowy z grzankami na wkładce mięsnej ze śmietaną, Gołąbki bez zawijania z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, chrupki kukurydziane
|
1,7
1,7,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z ryżem, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym II soczek z rureczką, kiwi OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Makaron, pulpety drobiowe w sosie paprykowym, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka, papryki z sosem vinegret, kompot PODWIECZOREK: Kakao, Jabłecznik na kruchym cieście (wyrób własny) |
1,7
1,3,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, chleb wieloziarnisty z masłem pasztetem kremowym i ogórkiem konserwowym II gruszka i pomarańcza OBIAD: Żur z jajkiem i białą kiełbaską, Ziemniaki, panierowany filet z łososia, surówka z marchewki, kapusty i cebuli, kompot PODWIECZOREK: Serek Danonek, herbatniki szkolne |
1,3,7
1,3,4,7,9
1,7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie