TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 22-26.07.2024r.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem kiełbaska z rożna z ketchupem, ogórek zielony w słupku II napój mleczny Actimel, OBIAD: Zupa grochowa z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej, Makaron z musem truskawkowym, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem pastą z jajek i szczypiorku |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z miodem II soczek z rurką, jabłko OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z buraków, kompot PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, maliny |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem szynką wiejską, serem żóltym i poidorem II maślanka owoce leśne, wafelek ryżowy OBIAD: Krem pieczarkowy z łazankamina wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki, bigos, kompot PODWIECZOREK: Galaretka z truskawkamii bitą śmietaną, czekoladka |
1,7
1,7,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, weka z masłem i serlkiem almette z rzodkiewką II sok wieloowocowy, marchewka w słupku OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wywarze ze śmietaną, Ryż, pulpety drobiowe w sosie pomodorowym, mizeria, kompot PODWIECZOREK: Ciasto ucierane ze śliwkami (wyrób własny), herbatka miętowa |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Kakao, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym II banan, śliwki OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą na wkładce mięsnej ze śmietana, Ziemniaki, panierowane polędwiczki z mintaja, surówka z białej kapusty, kompot PODWIECZOREK: Sok karotka, przekąski |
1,7
1,3,4,7,9
1, |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie