Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS 09-13.05.2022 R.

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna, pomidorki koktajlowe

II mus marchewkowy

OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem i serkiem almette

i cebulką zieloną

1,

 

 

 

1,7,3

 

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serem żółtym

II sok witaminka, kalarepa

OBIAD:  Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Ziemniaki, panierowany filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot,

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (jabłko, ananas, banan), herbatniki

1,7

 

1,3,4,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

 

ŚNIADANIE:  Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem

 Sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą

II   lemoniada, chrupsy owocowe

OBIAD:  Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej,

Gołąbki bez zawijania z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym,  kompot

PODWIECZOREK:   Maślanka truskawkowa, wafelek ryżowy

 

 

1,7

 

 

 

1,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką

II sok tłoczony z owoców , suszone morele

OBIAD: Rosół wołowy z makaronem,

 Kasza jaglana, schab suszony w sosie pieczarkowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot

PODWIECZOREK:   Ciasto ucierane z rabarbarem, (wyrób własny) kakao

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIEHerbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe z ketchupem,

II  pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku

OBIAD:  Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,  

Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa, kompot

PODWIECZOREK:   Mleczko smakowe, banan

1,

 

 

1,3,7,9

 

7

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy