TYGODNIOWE MENU
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
JADŁOSPIS 06.03. - 10.03.2023 |
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem i pomidorem, kiełbaska z rożna w plasterkach, II mandarynka, OBIAD: Krupnik z ziemniakami na wkładce mięsnej zabielany śmietaną, Zapiekanka makaronowa z indykiem i szpinakiem, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem i serem żółtym |
1
1,7,9
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z zacierką, bułka fitness z masłem i rzodkiewką II sok multiwitamina, morele suszone OBIAD: Zupa koperkowa z manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną Kluski śląskie, schab duszony w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty czerwonej, kompot PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, banan, jabłko), kromeczka Wasa |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem, sałatka z wędliną, jajkiem, ogórkiem konserwowym i zielona pietruszką II mus malinowy z kaszą manną, OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną, Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy, banan |
1,7 1,7,9
7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, chałka z masłem i miodem, II surówka z marchewką i pomarańczą, czekoladka OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, nugetssy z kurczaka, mizeria ze śmietaną, kompot PODWIECZOREK: Biszkopt z musem jagodowym(wyrób własny),herbata owocowa |
1,7
1,3,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Kawa, chleb graham z masłem i pasztetem pieczonym z ogórkiem zielonym II gruszka, soczek owocowy OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej, Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot PODWIECZOREK: Napój mleczny Actimel, herbatniki |
1,7
1,3,4,7,9
1,7 |
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy