TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 07-11.10.2024r.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, franfruterki na gorąco z ketchupem, sałatka z pomidorów, sałaty zielonej na jogurcie naturalnym, II mus warzywno-owocowy, jabłko OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami z wkładce mięsnej, Kluski leniwe z sera białego zcukrem i kakao, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem jajkiem na twardo i zieloną cebulką |
1,
1,3,7,9
1,3,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z miodem II marchewka w słupku, soczek z rurką OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, kotlet schabowy, sałatka z buraków, jabłka i papryki czerwonej, kompot PODWIECZOREK: Owocowy talerz (winogrono, mandarynka, nektarynka ), ciasteczko zbożowe |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb z masłem szynką wiejską, polędwicą sopocką,serem żółtym, ogórkiem zielonym i rzodkiewką II napój mleczny Actimel, banan OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami na wkładce mięsnej, Gołąbki z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Koktajl malinowy na kefirze (wyrób własny), wafelek ryżowy |
1,7
1,7,9
1,7 |
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem, bułka grahamka z masłem serkiem wejskim i szczypiorkiem II sok karotka, mandarynka OBIAD: Zupa pieczrkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną Makaron, pulpety drobiowe w sosie paprykowym, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot PODWIECZOREK: Ciasteczka kukurydziane z żurawiną i kawałkami czekolady (wyrób własny), mleczko smakowe |
1,7
1,3,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, sałatka z wędliną, jajkiem, kukurydzą i ogórkiem II mus jabłkowy, kalarepa OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot PODWIECZOREK: Serek Danonek, banan |
1,3,7
1,3,7,9
7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie