TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 04-08.12.2023r.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem franfruterki na gorąco z ketchupem II tarta marchewka z jabłkiem, sok multiwitamina, OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej , Naleśniki z białym serem, kompot PODWIECZOREK: Deser z serków homogenizowanych z bakaliami i kiwi |
1
1,7,9
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka grahamka z masłem i serem żółtym, II soczek z rurką OBIAD: Zupa koperkowa z manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ryż, kurczak duszony w marchewce, fasolka szparagowa, kompot PODWIECZOREK: Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym (wyrób własny), chrupki kukurydziane |
1,7
1,7,9
1,7 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, polędwica sopocka,/szynka wiejska, sałatka z rzodkiewki, ogórka zielonego, kukurydzy, szczypiorku II serek Danonek OBIAD: Krem kalafiorowy z grzankami na wkładce mięsnej ze śmietaną, Pyzy z mięsem, kompot PODWIECZOREK: Herbata z cytryną, weka opiekana w jajku z ketchupem |
1,7
1,7,9
1,3
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, weka z masłem i miodem II sok pomarańczowy, OBIAD: Zupa porowa z zacierką na wywarze ze śmietaną, Kasza jęczmienna, schab duszony z żurawiną, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot PODWIECZOREK: Maślanka truskawkowa, wafle ryżowe |
1,7
1,7,9
1,3 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata, z cytryną chleb wieloziarnisty z masłem pastą z makreli w oleju i ogórkiem kiszonym II gruszka, OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki pieczone, kefir, kompot PODWIECZOREK: Biszkopt z musem jagodowym, (wyrób własny)mleczko smakowe |
1,7
1,3,7,9
1,7 |
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy