Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

JADŁOSPIS  03.10-07.10.2022 R.

 
 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

Woda niegazowana jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem sałatka z wędliną, jajkiem, kukurydzą, ogórkiem i zieloną pietruszką

II tarta marchewka z pomarańczą

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot

PODWIECZOREK:  Kakao, rogalik maślany z miodem

1,3,7

 

 

1,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi , weka z masłem i serem żółtym,

II sok tłoczony Popay (jabłko, pomarańcza, szpinak), pomidorki koktajlowe

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym,

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK:  Owocowy pucharek (banan, pomarańcza, kiwi), chrupki kukurydziane

1,7

 

 

1,3,4,7,9

 

 

7

ŚRODA

 

ŚNIADANIE:  Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem,

 franfruterki na gorąco, sałatka z pomidorów i zielonej cebulki na jogurcie naturalnym

II   mus warzywno-owocowy

OBIAD:  Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Spaghetti bolognese,  kompot

PODWIECZOREK:  Shake truskawkowy na jogurcie naturalnym (wyrób własny), herbatniki

 

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, bułka fitness z masłem i serkiem twarogowym z rzodkiewką

II  soczek z rurką, kalarepa

OBIAD: Rosół wołowy z makaronem,

 Kopytka ziemniaczane, bitka wieprzowa w sosie pieczarkowym, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka

 i papryki , kompot

PODWIECZOREK:   Biszkopt z musem jagodowym (wyrób własny) herbatka owocowa

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3

PIĄTEK

ŚNIADANIE:   Mleko, jajecznica ze szczypiorkiem na maśle, weka z masłem

II  banan, jabłko

OBIAD:   Zupa krupnik z ziemniakami na wkładce mięsnej zabielana śmietaną,

Ziemniaki pieczone, kefir, kompot

PODWIECZOREK:   Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane

1,3,7

 

 

1,7,9

 

1,7

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy