Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

              

J ADŁOSPIS 08-12.04.2024 R.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna, sałatka z pomidorów i szczypiorku z jogurtem naturalnym

II mus warzywno-owocowy, borówki

OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem sałatą zieloną, serem żółtym i jajkiem

1,7

 

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serkiem almette i cebulką zieloną

II sok Kubuś, kalarepa

OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Ziemniaki, stripsy z kurczaka, fasolka szparagowa, kompot,

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, mandarynka, banan), biszkopt Lubiś

1,7

 

1,3,7,9

 

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą

II napój mleczny Actimel, truskawki

OBIAD: Żur z ziemniakami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Gołąbki bez zawijania z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Serek Danonek, czekoladka

 

1,3,7

 

 

 

1,3,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką

II sok witaminka , chrupsy owocowe

OBIAD: Rosół wołowy z makaronem,

Kasza jęczmienna, schab duszony w sosie paprykowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z budyniem, (wyrób własny) kakao, mandarynka

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe z ketchupem,

II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku,

soczek owocowy

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot,

PODWIECZOREK: Mleczko smakowe, banan

1,7

 

1,3,4,7,9

 

7

 

 

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy