Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

J ADŁOSPIS 31.03-04.04.2024 R.

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki z ketchupem, sałatka z pomidorów, ogórka zielonego i szczypiorku z jogurtem naturalnym

II jabłko

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem sałatą zieloną, serem żółtym i jajkiem woda niegazowana

1,7

 

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serkiem almette i cebulką zieloną

II sok Kubuś, tarta marchewka z pomarańczą

OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem,

Ziemniaki, kotlet po parysku, sałatka z czerwonej kapusty, kompot,

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, mandarynka, banan), biszkopty woda niegazowana

1,7

 

1,3,7,9

 

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Szwedzki stół: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem i serem żółtym, sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą

II napój mleczny Actimel, truskawki

OBIAD: Zupa grochowa z łazankamina wkładce mięsnej ze śmietaną,

Gołąbki z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Deser z serków homogenizowanych z prażonym słonecznikiem, migdałami i bananem, czekoladka

woda niegazowana

 

1,3,7

 

 

 

1,3,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka grahamka z masłem i rzodkiewką

II sok witaminka , chrupsy owocowe

OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Makaron, pulpety z indyka w sosie paprykowym, surówka Coleslaw (biała kapusta, marchewka, cebula, kukurydza, jogurt naturalny, czesnek) kompot

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z budyniem, (wyrób własny) kakao, mandarynka woda niegazowana

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem pastą z makreli w oleju, cebulki i ogórkiem kiszonym,

II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku,

soczek owocowy

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot,

PODWIECZOREK: Mleczko smakowe, banan

woda niegazowana

1,7

 

1,3,4,7,9

 

7

 


 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie