Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

 

JADŁOSPIS 30.06-04.07.2025

Woda niegazowana jest dostępna dla dzieci przez cały dzień

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem pastą z kiełbasy i pomidorem

II nektarynka,truskawki

OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Placki z kurczaka, pieczarek i szczypiorku z ketchupem, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem serem żółtym

i rzodkiewką

1

 

1,7,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z dżemem

II sok karotka, bakalie

OBIAD: Zupa marchewkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Ziemniaki, nugetssy z kurczaka, sałatka wiosenna ( kapusta pekińska, ogórek, pomidor, rzodkiewka, koperek), kompot

PODWIECZOREK: Owocowy talerz (banan, arbuz, winogrono), herbatniki

1,7

 

 

1,3,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem szynką wiejską, serem żłótym i ogórkiem zielonym

II mleczko smakowe, banan

OBIAD: Barszcz z ziemniakamina wkładce mięsnej ze śmietaną,

Łazanki z mięsem i kapustą, kompot

PODWIECZOREK: Koktajl borówkowy na kefirze (wyrób własny), gorzka czekolada

 

1,7

 

 

 

1,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, weka z masłem i serkiem twarogowym

II sok multiwitamina, krążki ryżowe

OBIAD: Zupa porowa z kaszą manną na wywarze ze śmietaną,

Sałatka jarzynowa, kurczak z rożna, kompot PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z truskawkami, (wyrób własny), herbata owocowa

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa z mlekiem, weka z masłem pastą z jajek

i szczypiorku

II arbuz, gruszka

OBIAD: Zupa krupnik na wkładce mięsnej,

Ziemniaki, paluszki z mintaja, kapusta kiszona, kompot

PODWIECZOREK: Soczek z rureczką, chrupki kukurydziane

1,3,7

 

 

1,3,4,7,9

 

1,7

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie