Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

              

 

JADŁOSPIS 04-08.12.2023r.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem franfruterki na gorąco z ketchupem

II tarta marchewka z jabłkiem, sok multiwitamina,

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej ,

Naleśniki z białym serem, kompot

PODWIECZOREK: Deser z serków homogenizowanych z bakaliami i kiwi

1

 

1,7,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka grahamka z masłem i serem żółtym,

II soczek z rurką

OBIAD: Zupa koperkowa z manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Ryż, kurczak duszony w marchewce, fasolka szparagowa, kompot

PODWIECZOREK: Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym (wyrób własny), chrupki kukurydziane

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,7

ŚRODA

ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, polędwica sopocka,/szynka wiejska, sałatka z rzodkiewki, ogórka zielonego, kukurydzy, szczypiorku

II serek Danonek

OBIAD: Krem kalafiorowy z grzankami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Pyzy z mięsem, kompot

PODWIECZOREK: Herbata z cytryną, weka opiekana w jajku z ketchupem

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

1,3

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, weka z masłem i miodem

II sok pomarańczowy,

OBIAD: Zupa porowa z zacierką na wywarze ze śmietaną,

Kasza jęczmienna, schab duszony z żurawiną, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: Maślanka truskawkowa, wafle ryżowe

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata, z cytryną chleb wieloziarnisty z masłem pastą z makreli w oleju i ogórkiem kiszonym

II gruszka,

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki pieczone, kefir, kompot

PODWIECZOREK: Biszkopt z musem jagodowym, (wyrób własny)mleczko smakowe

1,7

 

 

1,3,7,9

 

1,7

 

 

 

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy