Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

 

JADŁOSPIS 07-11.10.2024r.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, franfruterki na gorąco z ketchupem, sałatka z pomidorów, sałaty zielonej na jogurcie naturalnym,

II mus warzywno-owocowy, jabłko

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami z wkładce mięsnej,

Kluski leniwe z sera białego zcukrem i kakao, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem jajkiem na twardo

i zieloną cebulką

1,

 

1,3,7,9

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z miodem

II marchewka w słupku, soczek z rurką

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Ziemniaki, kotlet schabowy, sałatka z buraków, jabłka i papryki czerwonej, kompot

PODWIECZOREK: Owocowy talerz (winogrono, mandarynka, nektarynka ), ciasteczko zbożowe

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb z masłem szynką wiejską, polędwicą sopocką,serem żółtym, ogórkiem zielonym i rzodkiewką

II napój mleczny Actimel, banan

OBIAD: Zupa grochowa z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Gołąbki z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Koktajl malinowy na kefirze (wyrób własny), wafelek ryżowy

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

1,7

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem, bułka grahamka z masłem serkiem wejskim i szczypiorkiem

II sok karotka, mandarynka

OBIAD: Zupa pieczrkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Makaron, pulpety drobiowe w sosie paprykowym, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: Ciasteczka kukurydziane z żurawiną

i kawałkami czekolady (wyrób własny), mleczko smakowe

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, sałatka z wędliną, jajkiem, kukurydzą i ogórkiem

II mus jabłkowy, kalarepa

OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, kompot

PODWIECZOREK: Serek Danonek, banan

1,3,7

 

 

1,3,7,9

 

7

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie