TYGODNIOWE MENU
|
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
JADŁOSPIS 03-07.11.2025 Woda niegazowana jest dostępna dla dzieci przez cały dzień |
ALERGENY |
|
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnistyz masłem, kiełbaska z rożna, sałatka z pomidorami, mozzarellą i zieloną cebulką na jogurcie naturalnym, II mus kaszka manna z malinami, pomarańcza OBIAD: Żur z ziemniakami na wkładce mięsnej, Kluski leniwe z sera białego i szpinaku, kompot PODWIECZOREK: Kawa z mlekiem, chleb z masłem szynką wiejską i papryką |
1
1,7,9
1,7 |
|
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z dżemem anansowym II sok karotka, ogórek zielony w słupku, pomidorki koktajlowe OBIAD: Zupa marchewkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraczki zasmażane, kompot PODWIECZOREK: Owocowy talerz (banan, gruszka, kiwi), czekolada gorzka |
1,7
1,3,7,9
|
|
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Szwedzki stół: herbata z cytryną, chleb graham/pszenny z masłem, polędwica sopocka/ polędwica drobiowa, ser żółty, jajko ze szczypiorkiem, pomidor II serek Danonek OBIAD: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej, Makaron z indykiem i pieczarkami w sosie jogurtowym, kompot PODWIECZOREK: Koktajl z mango i banana na jogurcie naturalnym (wyrób własny), herbatniki |
1,4,7
1,9
1,7
|
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, bułka grahamka z masłem serkiem twarogowym, rzodkiewką i kolorową papryka II sok tłoczony, mandarynka OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze ze śmietaną, Sałatka jarzynowa, kurczak z rożna, kompot PODWIECZOREK: Biszkopt z musem truskawkowym (wyrób własny), soczek owocowy |
1,7
1,7,9
1 |
|
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem pastą z kiełbasy, ogórkiem konserwowym i papryką czerwoną II napój mleczny Actimel, winogrono OBIAD: Zupa jarzynowa z fasolką szparagową, kalafiorem i brukselką z zacierką na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki, panierowane polędwiczki z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, kompot PODWIECZOREK: Sok Kubuś Go, wafelki ryżowe o smaku Pizza |
1,7
1,3,4,9
1,7
|
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie













