Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

              

JADŁOSPIS 22-26.07.2024r.

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem kiełbaska z rożna z ketchupem, ogórek zielony w słupku

II napój mleczny Actimel,

OBIAD: Zupa grochowa z groszkiem ptysiowym na wkładce mięsnej,

Makaron z musem truskawkowym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem pastą z jajek

i szczypiorku

1,7

 

1,7,9

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka maślana z miodem

II soczek z rurką, jabłko

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Ziemniaki, kotlet mielony, sałatka z buraków, kompot

PODWIECZOREK: Kisiel owocowy, maliny

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem szynką wiejską, serem żóltym i poidorem

II maślanka owoce leśne, wafelek ryżowy

OBIAD: Krem pieczarkowy z łazankamina wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki, bigos, kompot

PODWIECZOREK: Galaretka z truskawkamii bitą śmietaną, czekoladka

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, weka z masłem i serlkiem almette z rzodkiewką

II sok wieloowocowy, marchewka w słupku

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wywarze ze śmietaną,

Ryż, pulpety drobiowe w sosie pomodorowym, mizeria, kompot

PODWIECZOREK: Ciasto ucierane ze śliwkami (wyrób własny), herbatka miętowa

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kakao, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym

II banan, śliwki

OBIAD: Zupa jarzynowa z kaszą na wkładce mięsnej ze śmietana,

Ziemniaki, panierowane polędwiczki z mintaja, surówka z białej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: Sok karotka, przekąski

1,7

 

 

1,3,4,7,9

 

1,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie