Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

 

 

JADŁOSPIS 12-16.05.2025

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem, parówki z szynki na gorącoz z ketchupem, sałatka z pomodorów, mozzarelli i szczypiorku na jogurcie naturalnym

II Kubuś go, borówka

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wkładce mięsnej zabielana śmietaną,

Zapiekanka makaronowa z indykiem,szpinakiem i serem żółtym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym

1,1

 

 

1,7,9

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka fitness z masłem jajkiem i rzodkiewką

II sok multiwitamina, czekoladka

OBIAD: Zupa koperkowa zacierką na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Kluski śląskie, gulasz cielęcy, surówka z kapusty czerwonej, kompot

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (winogrono, kiwi, melon), chrupki kukurydziane

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Szwedzki stół: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem kiełbasa żywiecka, / pasztet pieczony, pomidor z zielona cebulką, ogórek zielony, papryka kolorowa

II banan, pomarańcza

OBIAD: Krem z białych warzyw z łazankami na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Risotto z mięsem i warzywami w sosie pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Biszkopt z musem truskawkowym(wyrób własny), herbata owowcowa, pomarańcza

 

 

1,7

 

 

 

1,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, rogalik maślany z dżemem,

II sok witaminka, mandarynka

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Ziemniaki, roldki drobiowe z szynką i serem, mizeria ze śmietaną, kompot

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, wafelek ryżowy

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Kawa zbożowa z mlekiem, bułka grahamka z masłem pastą z twarogu, avocado i czosnku, jajecznica ze szczypiorkiem

II gruszka, soczek owocowy

OBIAD: Zupa fasolowa z ziemniakamina wkładce mięsnej,

Kasza, klopsy rybne w sosie koperkowym, ogórek konserwowy, kompot

PODWIECZOREK: Deser mleczno-czekoladowy, herbatniki

1,3,7

 

 

1,3,4,7,9

 

1,7

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie