TYGODNIOWE MENU
JADŁOSPIS 09-13.05.2022 R.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna, pomidorki koktajlowe II mus marchewkowy OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem i serkiem almette i cebulką zieloną |
1,
1,7,3
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serem żółtym II sok witaminka, kalarepa OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną Ziemniaki, panierowany filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot, PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (jabłko, ananas, banan), herbatniki |
1,7
1,3,4,7,9
|
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem Sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą II lemoniada, chrupsy owocowe OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej, Gołąbki bez zawijania z mięsem i kapustą w sosie pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Maślanka truskawkowa, wafelek ryżowy
|
1,7
1,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką II sok tłoczony z owoców , suszone morele OBIAD: Rosół wołowy z makaronem, Kasza jaglana, schab suszony w sosie pieczarkowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z rabarbarem, (wyrób własny) kakao |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe z ketchupem, II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną, Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa, kompot PODWIECZOREK: Mleczko smakowe, banan |
1,
1,3,7,9
7 |
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy