Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

              

J ADŁOSPIS 15-19.04.2024R.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem frankfruterki z ketchupem, pomidor w plasterkach z cebulką

II winogrono

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Kluski leniwe z sera białego i szpinaku, kompot

PODWIECZOREK: Kawa z mlekiem, weka z masłem

i pasztetem pieczonym z papryką czerwoną

1

 

 

1,3,7,9

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami zbożowymi , weka z masłem serem żóltym i rzodkiewką

II mus malinowy z kaszą manną,

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Ryż, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, mizeria, kompot

PODWIECZOREK: Arbuz, chrupsy owocowe

1,7

 

 

1,3,7,9

 

 

7

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb sezamowy z masłem

kiełbasą szynkową i ogórkiem konserwowym,

II borówka

OBIAD: Zupa grochowa z łazankamina wkładce mięsnej,

Ziemniaki, bigos, kompot

PODWIECZOREK: Deser z serków homogenizowanych z bakaliami i bananem

 

 

1,7,11

 

 

 

1,7,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z musli, rogalik maślany z dżemem

II sok marchewkowy, czakoladka

OBIAD: Zupa koperkowa z ryżem na wywarze jarzynowym ze śmietaną,

Kasza jęczmienna, schab duszony z żurawiną, sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka zielonego z sosem vinegret, kompot

PODWIECZOREK: Biszkopt z musem truskawkowym (wyrób własny), mleczko smakowe

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem, pastą z boczku i jajek, ogórek kiszony

II mandarynka, soczek

OBIAD: Krem pomidorowo-paprykowy z grzankami na wkładce mięsnej,

Ziemniaki pieczone , kefir

PODWIECZOREK: Pudding mleczno-czekoladowy, chrupki kukurydziane

1,3,7,9

 

 

1,3,4,7,9

 

1,7

 

 

 

 

 

 

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmiany w jadłospisie.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy