Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

J ADŁOSPIS 15-19.09.2025r.

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb z masłem pastą z kiełbasy, pomidorem i ogórkiem zielonym

II napój mleczny Actimel, wafelek ryżowy

OBIAD: Kapuśniak z ziemniakami na wkładce mięsnej,

Makaron z musem gruszkowym, kompot

PODWIECZOREK: Kawa zbożowa z mlekiem, chleb kanapkowy z masłem polędwicą sopocką, jajkiem

i szczypiorkiem

1,7

 

1,7,9

 

1,3,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chałka z masłem i serkiem homogenizowanym

II sok pomarańczowy, suszone morele

OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze ze śmietaną,

Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot

PODWIECZOREK: Owocowy talerzyk (winogrono, banan, śliwka), czekoladka

1,7

 

 

1,3,7,9

 

1

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, szwedzki stół- chleb wieloziarnisty/pszenny z masłem, szynka, ser żółty, pomidor, rzodkiewka

II gruszka, jabłko

OBIAD: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowymna wkładce mięsnej,

Spaghetti z mięsem i warzywami, kompot

PODWIECZOREK: Kakao, pieczywo chrupkie wasa z miodem

 

1,3,7

 

 

 

1,3,7,9

 

 

7

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna płatkami zbożowymi, weka z masłem i serem żółtym i rzodkiewką

II sok jabłkowy, marchewka w słupku

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Kasza jęczmienna/gryczana, gulasz wieprzowy, surowka z białej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: Shake truskawkowy na maślance (wyrób własny), chrupki kukurydziane

1,7

 

1,7,9

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z pastą z tuńczyka, jajek i zielonej pietruszkiz ogórkiem konserwowym

II serek Danonek, banan

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną na kurczaku ze śmietaną ,

Ziemniaki pieczone, kefir, kompot

PODWIECZOREK: herbatka owocowa, ciasteczko owsiane

1,7

 

 

1,7,9

 

1

 

 

 

 

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie